måndag 19 oktober 2009

Straffas två gånger?

Jag skadade mig igår och idag fick min terapeut veta om det och hennes reaktion var ilska. Som om jag inte mådde dåligt innan jag ringde henne? Nu får jag dubbelt upp att vara ledsen för, jag har väl straffat mig tillräckligt tycker jag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kommer det sig att hon fick reda på det då? Kunde du inte ha ringt till henne innan? Eller din man. Blir ledsen när du skadar dig själv. Kramar Ylva/trippelmamman

Anonym sa...

Fy fan för folk som reagerar så. Tror de verkligen att det gör saken bättre? Och borde inte de som jobbar inom psykvården veta bättre än så?

Självklart är självskadebeteende inget positivt, men det hjälper ju inte att bli arg över det!

S sa...

Det förefaller finnas en rätt utbredd övertro inom vården att man kan avskräcka folk från att skada sig själva om man behandlar dem kallt efteråt. Tyvärr är det ju inte alls så enkelt... (då skulle väl de flesta redan slutat)

Jag tycker min terapeut hanterar det rätt bra, han förhåller sig neutral, inget "tycka synd om" men blir inte arg heller, utan vill diskutera varför det blev som det blev. Det kan ju också vara jobbigt, men är iallafall konstruktivt...

Vet du vad som skulle hjälpt dig bättre i denna situation?